28 Temmuz 2011 Perşembe








bir kilo seker hamuru yapmak için gerekli olan malzemeler: 1000 gr pudra sekeri 4 yemek kasıgı su  yemek kasıgı toz jelatin 8 yemek kasıgı glikoz  suyumuzu ısıya dayanıklı bi kabın içine bosaltıyoruz.suyumuzun üzerine toz jelatini serpip eritmeye baslıyoruz.jelatınızımızın şismesi için 5 dk beklıyoruz pelte kıvamına gelınce jelatınımızın bulundugu kapla birlikte benmari usulü jelatını eritıoruz ierıdıkten sonra glikozu ılave edıyoruz tamamen sıvı bır hal alana kadar karıstırmaya baslıyoruz pudra sekerımızın ortasına havuz seklınde acıyoruz sıcak jelatınlı sıvıyı döküyoruz.hamur sıcak olucagı için spatulayla pudra sekerini alıp içine dogru yedırıyoruz .hamurun sıcaklıgı gecınce elımızle yogurmaya devam edelım malzemeler bırbırıne iyice özdeslessın.hamurumuz ele yapısmıyacak kıvama geldiginde bir jiletinle yada posetle kapatarak üstünü hava almasını engelleyelım ve 1 gün oda sıcaklıgında bekletelım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI BEKLERİM NAZAR